De beste manier om uw fiets op slot te zetten

17-11-2017 17:00

Nederland is het meest dichtbevolkte land qua fietsen, in 2015 telde BOVAG 22,7 miljoen fietsen. Dit aantal is nog steeds hard groeiende. Dieven in ons land stelen gemiddeld 311 fietsen per dag, dat zijn bijna 150.000 fietsen per jaar. Het is daarom erg belangrijk om te weten wat de veiligste manier is om uw fiets op slot te zetten.

Standaard fietsslot

Veel mensen gaan er van uit dat het standaard fietsslot, ook wel ringslot genoemd, voldoende is om zijn/haar fiets te beschermen tegen de dieven. Een ringslot die ART** gecertificeerd is, is voldoende voor de verzekering. Echter zoeken dieven juist fietsen met alleen een ringslot. Het is daarom belangrijk dat u meerdere sloten gebruikt. Het gaat hier dan om een ringslot, kettingslot en een beugelslot. Uw fiets is dan extra goed beveiligd en dieven zullen uw fiets minder snel als doelwit beschouwen.


Dieven houden zich onder andere bezig met hoe en waar de fiets op slot staat. Het is van belang dat het kettingslot niet alleen aan het wiel vast gemaakt wordt maar ook door het frame. Deze kleine uitvoering maakt het de dief al veel moeilijker waardoor hij/zij eerder geneigd zijn om door te lopen. Tevens is het belangrijk dat het kettingslot niet los bungelt en op de grond ligt. U maakt het dan erg aangenaam om met een hard voorwerp het slot stuk te slaan.


Diefstal fiets

Hoe en waar parkeren

Tevens is de locatie waar u de fiets stalt erg belangrijk. Zet de fiets bijvoorbeeld in een drukke straat en niet op een plek waar het rustig is. Verder kunt u de kans verkleinen door uw fiets niet aan de zijkant van een fietsenrek te plaatsen. Hier valt uw fiets minder snel op.


Tip

Stal uw fiets tegenover een wachtplek zoals bijvoorbeeld een bus- of tramhalte. Dieven voelen zich niet op hun gemak als zij bekeken worden tijdens het stelen van een fiets.


Bron: https://fietsenconcurrent.nl/de-veiligste-manier-om-uw-fiets-op-slot-te-zetten/

Fietsen is veiliger geworden

Het risico op een dodelijk fietsongeval is gedaald, heeft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KIM) becijferd. ‘Fietsen was al veilig in Nederland en nu blijkt het per afgelegde kilometer nog veiliger.’

Limburgers fietsen het minst

Inwoners van Limburg fietsen in verhouding het minst van alle Nederlanders. Toch blijft de fiets blijft een populair vervoermiddel in Nederland. Gemiddeld wordt bij 24 procent van de verplaatsingen gebruik gemaakt van een gewone fiets, terwijl nog eens bij ruim 2 procent de elektrische fiets ingezet wordt.

Fietsverlichting en zichtbaarheid

De wintertijd is aangebroken: avonden worden kouder en langer en in huis steken we de kaarsjes en, als we die hebben, de open haard aan. Een en al gezelligheid zou je zeggen. Helaas brengt de wintertijd ook frustratie en gevaar met zich mee. En dan met name in het verkeer.

Fietsen is veiliger geworden

Het risico op een dodelijk fietsongeval is gedaald, heeft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KIM) becijfer...

De beste manier om uw fiets op slot te zetten

Nederland is het meest dichtbevolkte land qua fietsen, in 2015 telde BOVAG 22,7 miljoen fietsen. Dit aantal is nog...

Limburgers fietsen het minst

Inwoners van Limburg fietsen in verhouding het minst van alle Nederlanders. Toch blijft de fiets blijft een populai...