Deelfietsen worden wereldwijd steeds populairder

20-08-2019 14:31

Volgens het adviesbureau groeit de deelfietsmarkt de komende jaren nog stevig door. Ze verwachten dat de markt jaarlijks met 20 procent zal groeien tot een waarde van 8 miljard euro in 2021.


De meeste deelfietsen zijn in Aziatische landen te vinden. Zo tellen alleen de Chinese steden Peking en Shanghai al respectievelijk 2,3 miljoen en 1,7 miljoen deelfietsen. De groei in China valt te verklaren door fikse investeringen van private ondernemers. Ook gelden er weinig regels voor de deelfietsmarkt in China, waardoor ondernemingen in veel steden geen licentie hoeven aan te vragen om hun fietsen op de markt te brengen.  Europa volgt op de tweede plek, maar met veel lagere aantallen deelfietsen. In Parijs zijn de meeste te vinden: zo'n achttienduizend. Daarna volgen Londen en Berlijn met respectievelijk vijftienduizend en veertienduizend stuks.Bron: Nu.nl
Door: ANP


Nederlandse fietscultuur immaterieel erfgoed

Bij de feestelijke opening van de grootste fietsenstalling van Europa op het Stationsplein van Utrecht heeft staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat samen met de gemeente Utrecht, NS, ProRail en de Stichting Landelijk Fietsplatform de Nederlandse Fietscultuur voorgedragen voor de nationale lijst van immaterieel erfgoed.

Fietsen is veiliger geworden

Het risico op een dodelijk fietsongeval is gedaald, heeft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KIM) becijferd. ‘Fietsen was al veilig in Nederland en nu blijkt het per afgelegde kilometer nog veiliger.’

De beste manier om uw fiets op slot te zetten

Nederland is het meest dichtbevolkte land qua fietsen, in 2015 telde BOVAG 22,7 miljoen fietsen. Dit aantal is nog steeds hard groeiende. Dieven in ons land stelen gemiddeld 311 fietsen per dag, dat zijn bijna 150.000 fietsen per jaar. Het is daarom erg belangrijk om te weten wat de veiligste manier is om uw fiets op slot te zetten.

Deelfietsen worden wereldwijd steeds populairder

Volgens het adviesbureau groeit de deelfietsmarkt de komende jaren nog stevig door. Ze verwachten dat de markt jaar...

Nederlandse fietscultuur immaterieel erfgoed

Bij de feestelijke opening van de grootste fietsenstalling van Europa op het Stationsplein van Utrecht heeft staats...

Fietsen is veiliger geworden

Het risico op een dodelijk fietsongeval is gedaald, heeft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KIM) becijfer...