Over ons

In Nederland rijden meer dan 25 miljoen fietsen rond. Van elke inwoner bezit ruim 85% minstens één fiets. Sommigen hebben een stadsfiets en ook nog een racefiets, mountainbike, e-bike, kinderfiets, bromfiets of éénwieler. Uitgaande van 6,4 miljoen huishoudens, beschikt elk huishouden in Nederland dus over gemiddeld meer dan drie fietsen.


Om alle nieuwe en tweedehands fietsen te verkopen, te onderhouden en repareren wanneer er een mankement is, zijn er meer dan 2500 fietszaken in Nederland. Kleine buurt-fietswinkels maar ook grote (online) fietsvakzaken.


Fiets-zaken.nl

Op ons platform Fiets-zaken.nl proberen we alle fietswinkels, reparatiebedrijven en verhuurders in kaart te brengen. Want wat is er nou handiger dan de dichtstbijzijnde fietsenwinkel of reparateur makkelijk vinden via één website? Daarom kunnen niet alleen officiële fietszaken zich registreren, maar melden zich ook handige buurt-reparateurs zich aan.


Elk jaar worden er in ons land meer dan 900.000 fietsen verkocht. De gemiddelde levensduur van een fiets bedraagt ongeveer 13 jaar. Maar tijdens een fietsleven moet er natuurlijk zo nu en dan wat aan gebeuren. Een lekke band, nieuwe ketting, ander zadel, invetten van de tandwielen, betere trappers... bijna elk jaar moet een fiets wel even naar de fietszaak voor onderhoud of reparatie. Op Fiets-zaken.nl vindt je alle winkels in de buurt. En mis je een fietszaak? Meld deze dan aub aan via onze website, dan maken we het overzicht compleet!


Na Nederland ook Europa en de rest van de wereld!
Wij hebben de ambitie om te groeien. Nederland is natuurlijk een fietsland bij uitstek, maar ook in de rest van Europa wordt veel gefietst. In vrije tijd maar steeds meer ook als forens-vervoer in steeds drukker wordende steden en capitalen. Na Nederland willen wij ons platform gaan uitbreiden met fietszaken en reparateurs in de rest van de wereld. Handig voor als je in het buitenland een fietszaak zoekt.


Scalestarters

Fiets-zaken.nl is een onderdeel van
Scalestarters is een samenwerking tussen Webbakery en BV5. Samen zijn ze de Startup Fiets-zaken.nl beginnen om de wereld van tweewielers overzichtelijker en toegankelijker te maken.


ScaleStarters_LogoDEF10s


Voorwaarden

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de diensten van fietszaken en verhuurders die op ons platform getoond worden of adverteren. Gebruik je eigen gezonde verstand. Klopt er iets niet bij een fietswinkel, laat dan een recensie achter en/of meldt het ons. Wij bekijken dan of de vermelding nog klopt en of de fietswinkel aan de eisen van Fiets-zaken.nl voldoet.

Deelfietsen worden wereldwijd steeds populairder

Volgens het adviesbureau groeit de deelfietsmarkt de komende jaren nog stevig door. Ze verwachten dat de markt jaar...

Nederlandse fietscultuur immaterieel erfgoed

Bij de feestelijke opening van de grootste fietsenstalling van Europa op het Stationsplein van Utrecht heeft staats...

Fietsen is veiliger geworden

Het risico op een dodelijk fietsongeval is gedaald, heeft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KIM) becijfer...